OTKRIVENA TAJNA ZDRAVE I SJAJNE KOSE ORJENTALNIH LEPOTICA  "Senf maska" najbrže oporavlja i sprečava opadanje kose
Foto: profimedija

Zdrava, jaka i sjajna kosa – san svake žene. Ali za postizanje tog sna treba uloziti puno napora, jer stres, loša ishrana, kao i urbano zagađenje vazduha nikako ne dobrinose dobrobiti vaše kose.

"Senf maska“ vam omogućava da rešite osnovni problem – masnu kosu učiniće manje masnom, a suvu kosu će intenzivno nahraniti, sem toga ova maska doprinosi jos većoj gustini kose i eliminise njen gubitak.

Uzgred rečeno, orijentalne lepotice za izgled svoje bujne kose zahvalne iskljucivo „senf maski“. A i nase bake i prabake za pranje nisu koristili sapun već senfov prah, dodajući njemu žumanca, med i jogurt.


Korisna svojstva senfa

Glavna namena senfa u maskama za kosu je da podstiče cirkulaciju.Sagorevanjem obezbeđuje pojačan protok u glavi i na taj način povećava ishranu korena kose, čime se normalizuje rad lojnih žlezda i upija masti. Kao rezultat, kosa počinje da raste brže, folikuli dlake postaju jači. Senf takođe blago suši kosu, pomaže u borbi protiv peruti. Imajte na umu da obična senf u tegli neće biti korisna za masku za kosu. Za ovo je potreban kozmetički prah senfa (senf u prahu, prah senfa).

Senf+šećer+jaja

Odlična maska za rast vaše kose. Dve kašike suvog senfa pomešati sa vodom, dodati jedno žumance i dve kašike šećera. Ovu masku možete koristiti i za suvu kosu, samo u nju dodajte još dve kašike maslinovog ulja.Smešu nanesite na kožu glave, umotajte običnom kućnom najlon folijom (ili stavite najlonsku kesu na glavu) i peškirom ili toplu maramu na vrhu. Ostavite masku da deluje 20-50 minuta, a zatim operite kosu čim osetite peckanje i svrab. Nanesite balzam na kosu. Postupak se preporučuje 1-2 puta nedeljno za mesec dana, a zatim po potrebi.

Senf + jogurt

Ova maska je pogodna za suvu i oštećenu, farbanu kosu. Najpopularniji recept: jedna kašika senfa u prahu sa dve kašike jogurta, promešati, dodati jednu kašiku tečnog meda i jednu kašiku bademovog ulja. Maska se nanosi na prljavu kosu 30-40 minuta, a zatim se ispere toplom vodom i šamponom.

Druga opcija: pomešati jednu kašiku suvog gašenog kreča sa 0,5 soli kefira, dodati jedno žumance i ostaviti na glavi 30 minuta. Ovu masku možete koristiti svaki dan, jer je koncentracija senfa u njoj mnogo manja nego u prethodnom receptu.

Mešanje senfa sa kvascem je takođe efikasno

Ovu masku pripremamo na sledeći način: jednu kašiku suvog kvasca pomešati sa dve kašike toplog kefira, dodati jednu kašiku šećera i ostaviti smesu na toplom mestu dok kvasac ne naraste. Zatim ovu mešavinu pomešati sa medom (jedna kašika) i suvim senfom (jedna kašika). Nanesite na koren kose i ostavite 1-2 sata.

Preventivne mere

Budite veoma oprezni kada koristite maske od senfa. Pravilo: ne preterujte. Ako maska ostane na glavi duže nego što je potrebno, postoji opasnost od opekotina. Kod nekih žena, maske sa senfom mogu izazvati alergijske reakcije.

Pre upotrebe maske, uradite test na ruci (kao i sa svime što prvi put koristite, npr. lak za kosu): pomešajte malo senfa u prahu sa vodom i ostavite da odstoji 15 minuta. Lagano gori - normalna reakcija, ako postoji svrab i crvenilo, upotreba takve maske se ne preporučuje. Uvek mešajte suvu senf u toplu vodu, hladna voda neće dati željeni efekat. Masku nanosite samo na prljavu kosu - prirodni vosak će sprečiti njeno isušivanje.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading