Nema ko ga ne voli: Napravite domaći kečap
Unsplash

Sastojci:

  • 1,2 kg seckanog pelata
  • 1/3 šolje braon šećera 
  • 1/2 crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 pečene crvene paprike
  • 120 ml crvenog sirćeta
  • 60 ml balzamika 
  • prstohvat cimeta 

Priprema:

Šećer istopite, pa zatim u njega dodajte seckani crni luk. Pred kraj dinstanja, dodajte u njega i seckani beli luk, a zatim sipajte sirće, kao i balzamiko. Nakon toga, dodajte cimet i po želji malo tucane paprike i sve dobro promešajte.

Isecite pečene paprike, izvadite koštice, a zatim ih dodajte u smesu i sve ponovo promešajte. Sipajte paradajz pelat i dodajte kašičicu šećera i usitnite štapnim mikserom.

Kada se sve bude skuvalo, procedite smesu i sipajte kečap u teglu koju ste prethodno sterilisali.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading