SPREMITE ŠTRUDLU SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Neodoljiva vikend poslastica
Shutterstock

Sastojci:

Testo:

500 g brašna
kašičica soli
dve kesice vanilin-šećera
100 ml ulja
kašika sirćeta
3,5 dl tople vode

Fil:

1,25 kg šljiva
pet kašika šećera
tri kesice vanilin-šećera
10 g cimeta
100 g crne čokolade
200 g glatkog brašna
malo ulja
šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Pomešajte suve sastojke, dodajte tečne i zamesite testo.

Premažite sa malo ulja i stavite u posudu da naraste.

Za to vreme napravite fil. Isecite šljive na tanke kriške, pomešajte sa šećerom, vanilin-šećerom i cimetom.

Pošto je testo odstajalo, podelite ga na četiri dela, kao i fil.

Svaki deo testa razvaljajte, nafilujte šljivama, preko narendajte čokoladu, a onda urolajte.

Pecite na 190 stepeni oko sat vremena.

Ostavite da se ohladi, pa pre služenja isecite i pospite šećerom u prahu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading