NEUSPEH JE U OČIMA POSMATRAČA Tri koraka za oporavak od raskida
Foto: Shutterstock

Ne razmišljajte o raskidu kao o promašaju, izvucite pouku i negujte prijateljske i druge odnose koji će vam dati snagu da pregurate tu situaciju.

1. Neuspeh je u oku posmatrača

Ljudski mozak ljude, događaje i stvari stavlja u kategorije, jer to pomaže da im pronađe smisao. U slučaju neuspele veze, treba imati na umu da postoje nijanse i da nije situacija crna ili bela. Tako da se iz tog neuspeha može nešto i naučiti - na primer, da imate više strpljenja nego što ste mislili. Ili ste možda počeli da se bavite novim hobijem zahvaljujući osobi s kojom ste bili u vezi, putovali na neko mesto gde do tada niste bili i slično.

2. Pronađite razlog za promenu

Posle raskida mogu da se dese dve stvari: da propuštate buduće prilike zbog straha od neuspeha ili da iskoristite to loše iskustvo kako biste bolje shvatili šta želite ili ne od veze. Potrudite se da pratite drugi korak. Imajte na umu da ne možete da kontrolišete ponašanje i izbore drugih ljudi, ali možete svoje misli, postupke, osećanja.

3. Ne pridajte vezi veći značaj nego što ima

Provodite više vremena s drugim ljudima koje volite i koji vas vole, kao što su prijatelji, članovi porodice, kolege. To će vam pomoći da se osećate bolje i lakše prebrodite težak period zbog kraha ljubavne veze. U životu su važne i druge vrste ljubavi osim partnerske, pa i njih treba negovati.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading