Efikasnija od kupovne: Napravite sami crnu masku za uklanjanje mitisera
Foto: Shutterstock

Crna maska za lice je za mnoge dame postala pravi favorit i igra glavnu ulogu u  prirodnoj nezi kože lica. U kombinaciji sa uljima za lice,ova maske za lice je idelna za čuvanje vase kože.

Primena maske jedan do dva puta nedeljno može napraviti ozbiljnu razliku u ukupnom izgledu vašeg lica i veličini pora.

Za nju sam vam potrebni sledeći sastojci i količine:

  • 1 kašičica bentonit gline
  • 2 kapsule aktivnog uglja (otvorena i ispražnjena) ili 1/4 kašičica aktivnog uglja u prahu
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta
  • 1  kašičica vode

Važna napomena: Obavezno promešajte ovu smesu sa plastičnom ili drvenom kašikom, jer i ugalj i glina potiskuju toksine iz metala. Takođe pazite da stavite glinu u posudu koja nije metalna.

Sipajte sve sastojke zajedno u vašu činiju i napravite mešanjem  glatku smesu. Kada je smesa ujednačena, proverite masku na obrazu ili donjoj strani vašeg zgloba da biste bili sigurni da nemate nuspojave (ovo je uvek važan korak pri pokušaju korišćenja novog proizvoda, čak i ako su svi sastojci prirodni).

Očistite lice sa blagim sredstvom za čišćenje, kao što je tonik za lice. Nakon toga se umijte mlakom vodom. Osušite lice peškirom. Nanesite masku ravnomerno izbegavajući nežnu kožu oko očiju i usana i neka stoji na licu, oko 15 minuta.

Kako se maska bude sušila na vašem licu, polako ćete osećati kako vam se koža zateže, što ponekad može dovesti i do dodatnog svraba. Ako se počnete osećati neugodno, isperite masku i nemojte čekati da prođe 15 minuta.

Nakon što se maska osuši, isperite je mlakom vodom, nežno obrišite lice čistim peškirom i nanesite hidratantnu masku za lice.

Može se desiti da nakon pranja maske neki  deo aktivnog uglja ostane u vašim porama. Da biste to izbegli, najbolje je prethodno nežno skinuti masku sa lica, nikako grubo, kako biste uklonili bilo koji deo aktivnog uglja.

Nanošenje ulja za lice nakon toga takođe pomaže da popusti aktivni ugalj i očisti preostali deo iz pora.

Ovu prirodna maska se preporučuje za redovnu upotrebu, kako bi postigli željene rezultate.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading