Iritira kožu i ubrzava starenje: Stručnjaci otkrili koju grešku žene masovno prave, a ovaj korak je posebno važan

Olja Jelić Vesti 27.04.2024 08:42 0

Prečesto i pregrubo ribanje može da iritira vašu kožu, a to ubrzava starenje. Nežno pranje pomaže u uklanjanju šminke i drugih materija bez iritacije kože, kažu stručnjaci

Koža

Printscreen/Instagram

Stručnjaci su analizirali 100 najgledanijih vodiča za lepotu na TikToku kako bi pronašli greške u svakodnevnoj rutini mnogih tzv. influensera. Otkrili su da čak 60 posto njih pravi istu grešku zbog koje im koža brže stari. Kažu kako se radi o propustu koji najčešće rade početnici. 

- Greška je preoštro nanošenje krema i ulja na kožu, jer prejako trljanje lica zapravo može da podstakne oticanje i nastanak bora tokom vremena - tvrde stručnjaci Fresha.

I Američka akademija za dermatologiju (AAD) savetuje ljudima da nežno očiste kožu, i to dva puta dnevno kako bi duže izgledali mlađe.

- Prečesto i pregrubo ribanje može da iritira vašu kožu, a to ubrzava starenje kože. Nežno pranje pomaže u uklanjanju šminke i drugih materija bez iritacije kože - napominju.

Naglasili su kako mnogi ljudi najčešće zaboravljaju da koriste tonik za lice.

- Tonik je ključan za vraćanje prirodnog pH vašoj koži i pripremu za upijanje krema. To se posebno odnosi na hidratantnu kremu koja zadržavanjem vode daje koži mlađi izgled - savetovali su, a prenosi Mirror.

BONUS VIDEO:

 

@najzena.rs Da li radije nosite ravnu obuću ili štikle? 👟👠🥿 #zena #najzena #fyp #fypシ #foryoupage #fypシ゚viral #viral #viral ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading