JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa koji se pamti, za prave gurmane
Slasno jelo u savršenom spoju raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 1 jagnjeći but (oko 2,5 kg)
- 100 ml ulja
- lovorov list
- ruzmarin
- 150 g kajmaka
- so, biber
- 1 glavica crnog luka
- 1 glavica belog luka
Priprema:
Meso operite, osušite i natrljajte začinima, stavite ga u pleh i prelijte vrućim uljem. Uz jagnjetinu stavite grančicu ruzmarina i lovorov list, kao i po jednu glavicu crnog i belog luka u ljusci koje ste isekli na četvrtine.U pleh dolijte 100 ml vruće vode i sve dobro prekrijte folijom. Pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 90 minuta. Pred kraj pečenja foliju skinite kako bi jagnjetina poprimila lepu boju, pa stavite kajmak po jagnjetini. Po potrebi je prelijte sokom od pečenja.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)