POSNA PITA SA PEČURKAMA Slasna i aromatična, a osvaja na prvi zalogaj
Osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
1 pakovanje kora za pitu
300 - 400 g šampinjona
1 solja pirinča
2 struka praziluka
1 šolja ulja
1 šolja kisele vode
1 prašak za pecivo
so
biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Iseckajte praziluk pa ga propržite. Isecite šampinjone na listiće pa dodajte u tiganj, pržite pa dodajte šolju skuvanog pirinča. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Zatim pomešajte ulje sa šoljom kisele vode i kesicom praška za pecivo. Svaku koru pospite prelivom od ulja i kisele vode, a svaku treću koru premažite nadevom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poređajte u pleh obložen pek papirom pa isecite pitu. Pecite na 180 stepeni, dok ne porumeni. Dodajte prilog po želji pa služite. Prijatno!
SLANA ŠTRUDLA SA KOBASICAMA BOLJA OD SLATKE Rapsodija ukusa za prave gurmane
Ako volite klasičnu štrudlu, njenu slanu verziju ćete da obožavate.
PILEĆA ČORBA Klasik bez premca kome niko ne može da odoli, a krepi organizam u trenu
Kremasta čorba pomoćiće vam kada ste prehlađeni, a osvaja na prvi zalogaj.
KAKO DA KROFNE ISPADNU SAVRŠENE Uradite ovako i biće mekane i sočne
Primenite ove jednostavne savete i napravite krofne iz snova.
BUREK SA SIROM Savršen doručak koji nestane sa stola odmah, za one izbirljive
Sočan burek držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
NJOKE SA PEČURKAMA Slasno jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Brzi ručak za sva vremena i prilike.
Komentari (0)