USKRŠNJA PLETENICA Mirisni klasik raskošnog izgleda za pravu svečanu trpezu
Vazdušasta i mekana, dobićete brojne komplimente.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 20 g kvasca
- 1 kašika soli
- 1,5 kašika šećera
- 1 dl mleka
- 1,5 dl jogurta
- 1 kašika pavlake
- 0,5 dl ulja
- 1 jaje
Za premazivanje
- 3 kašike margarina za mazanje
- 1 jaje
- susam za posipanje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Mlakom mleku dodajte kašičicu brašna i kvasac, da nadođe. U jednu posudu stavite so, šećer, ulje, pavlaku, deo brašna, i dodajte nadošli kvasac. Mesite varjačom pa dodajte umućeni jogurt i ostatak brašna. Ostavite pola sata da nadođe, pa testo razvucite u oblik pravougaonika i premažite margarinom. Isecite na tri jednake trake, pa svaku uvijte u rolat, i od njih ispletite pletenicu. U pleh obložen pek papirom prebacite pletenicu, pokrijte je, i ostavite tako 20 minuta. Premažite pletenicu umućenim jajetom, pa je pospite susamom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
PASTA PRIMAVERA Idealan prolećni obrok za tople dane, za pravo zadovoljstvo
Ako ne znate šta da napravite, najbolje napravite testeninu.
IZBEGNITE BESPOTREBNE TROŠKOVE Nemojte nikako ovo da bacate u sudoperu
Ove namirnice je bolje da bacate u kantu i tako izbegnete velike troškove.
KROFNICE Brzinski desert koji se topi u ustima, a uspeće svima, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
Komentari (0)