ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.

alfredo pasta sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g taljatela
  • 300 g pilećeg filea)
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g rendanog parmezana
  • 50 g maslaca
  • 2 čena belog luka 
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • sušeni peršun za posipanje (opciono)

Uputstvo:
Skuvajte pastu .Na srednjejakoj vatri otopite maslac u velikom tiganju. Dodajte sitno iseckani beli luk u tiganj i pržite ga nekoliko minuta. Dodajte isečene pileće filete u tiganj. Pržite ih oko 5-7 minuta dok ne budu skroz ispečeni i dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Dodajte pavlaku za kuvanje u tiganj. Promešajte sve sastojke da bi se sjedinili. Dodajte rendani parmezan u tiganj. Nastavite da mešate dok se parmezan ne istopi i sos ne postane kremast. Posolite i pobiberite sos po ukusu. Dodajte taljatele i dobro promešajte. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading