MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.

mađarska pasta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g dimljene kobasice iseckane na kolutove
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 170 g fusila 
  • 1 srednja tikvica
  • 1/2 šolje supe od povrća
  • 250 g čeri paradajza

Priprema
Testeninu skuvajte po uputstvu s pakovanja. Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja, pa na njemu propržite kolutove kobasice, dok ne dobiju lepu boju, oko 5 minuta. I kobasice sklonite na stranu. U isti tiganj stavite seckane tikvicu i supu, pa kuvajte dok tikvice ne omekšaju, oko 5 minuta. Dodajte paradajz, pa nastavite da kuvate još 2 minuta. Smanjite vatru, pa dodajte testeninu i kobasicu, dobro promešajte i kuvajte još minut. Servirajte toplu pastu, i ukrasite pinjolama. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading