BRZI NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM BOLJI OD KLASIČNOG Topi se u ustima, a uspeće i početnicima
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 3 kašike kukuruznog brašna
- 30 ml vode
- 2 kašičice instant kafe
- 2 kašike vrele vode
Dodatno
- 2 kašičice šećera
- 2 kašičice instant kafe
- malo ključale vode
Priprema:
Šećer dodajte u mleko, a vrelu vodu pomešajte sa kafom. Dodajte kafu u mleko, sve promešajte pa dodajte pomešan skrob sa vodom i kuvajte, dok se ne zgusne. Na dno posude stavite keks, pa premažite fil. U frižideru ostavite 2 sata. Umutite penasto šećer, kafu i vodu. Prelijte preliv preko kolača. Prijatno!
Možda vas zanima:
TIRAMISU U ČAŠI ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO Gotov za 15 minuta, a idealan za iznenadne goste
Neodoljivi kolač na malo drugaliji način, za sve ljubitelje kafe.
POSNI KOLAČ NA VODI Sočan i ukusan, za prave sladokusce, a gotov za pola sata
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Gotov za pola sata, a smaže se u jednom zalogaju
Brzinski desert za prave sladokusce.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
POSNA MARKIZA Ni malo ne zaostaje za originalom, za sva vremena i prilike
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.
NEODOLJIVA ČOKOLADNA TORTA Od samo 2 sastojka, a topi se u ustima, dobićete brojne pohvale
Fenomenalna čokoladna poslastica koja uspeva i početnicima, a smaže se u trenu.
SAVETI ZA SOČNU ŠTRUDLU Ovo uradite i biće mekana kao duša, a uspeva svima
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
ROZEN TORTA SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji miriše na ljubav
Ako volite rozen tortu, ovu verziju sa makom i belom čokoladom ćete da obožavate.
SLATKO OD RUŽA Ukusa koji se pamti, idealno za sunčane prolećne dane
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom desertu, otopićete se od miline.
Komentari (0)