MASNA JETRA JE KRIVAC ZA VIŠAK KILOGRAMA Ovo pića najefikasnije čiste jetru i tope salo
Foto: pexels.com

Osam od 10 ljudi nije ni svesno opasnosti od unutrašnjeg (visceralnog, abdominalnog) sala u predelu stomaka. Ova mast se nalazi duboko u trbušnoj duplji, ispod trbušnih mišića. I akumulira se oko unutrašnjih organa, ometajući njihov rad. Visceralna mast opterećuje jetru.

ČIŠĆENJE JETRE

Veruje se da se većina masti sagoreva u jetri. Ovaj organ pretvara višak masti u ishrani u holesterol, a zatim u žuč, koja se izlučuje kroz creva. Višak masti iz hrane se akumulira u ćelijama jetre i deponuje u njima. Metabolički procesi se usporavaju, težina se povećava.


Stvara se začarani krug. Oštećene ćelije jetre ne mogu pravilno regulisati metaboličke procese. Kao rezultat toga, hranljive materije se pretvaraju u masti. Jetra skladišti masne ćelije umesto da ih uništava. I to uglavnom u trbušnoj duplji i stomaku.

Briga o jetri ne bi trebalo da bude jednokratna, već stalna stvar. Istovremeno, ne morate biti na strogoj dijeti. Možete poboljšati funkciju jetre uz pomoć specijalnih lekova za čišćenje jetre. Možda je nekima lakše da ih kupe u apotekama, jer im cena nije bitna.

Ali, po mom mišljenju, prirodni lekovi su uvek sigurniji i ništa manje efikasni. Danas vas učimo kako da napravite zdrave šejkove za detoksikaciju jetre. A pošto jetra aktivno radi noću, piće treba piti pre spavanja. Konsultujte se sa svojim lekarom pre čišćenja. Možda bi vam neki sastojak izazvao kontraindikaciju.

Mlečni čičak

Mlečni čičak je jedinstveni biljni hepatoprotektor. Ovo je prva domaća biljka za čišćenje jetre. Korisne supstance iz semena čičaka štite ćelije jetre i podstiču njihov oporavak. Da biste napravili piće, biće vam potrebno 30 g mlevenih semena. Prelijte ih sa 0,5 litara hladne vode i kuvajte dok se zapremina ne prepolovi. Procediti i 2 kašike ovog čaja razblažiti sa 200 ml tople vode. Popijte piće pre spavanja.

Zob

Počnite da pripremate piće ujutru. 1 kašiku ovsa sipajte u 200 ml ključale vode. Uveče čaj procedite i dodajte 1 kašičicu cimeta i 1/3 kašičice kurkume. Napitak podelite u dve doze: prvu 30 minuta pre večere, drugu 30 minuta pre spavanja.

Đumbir

U 250 ml tople vode dodajte 1/3 kašičice rendanog korena đumbira, 1 kašičicu sveže isceđenog limunovog soka i 1 kašičicu meda. Pustite da se kuva 15 minuta i popijte sat vremena pre spavanja. Ako patite od visokog krvnog pritiska, ne možete piti ovo piće.

Repa

Očistite 4 cvekle i isecite na velike kocke. Sipajte 2 litra hladne vode. Kuvajte dok se zapremina ne smanji za 3 puta. Dobijeni čaj procediti i uzeti 3/4 šolje pre spavanja.

Biljna mešavina

Pomešajte jednake delove lekovitog bilja: kamilicu, kantarion, pupoljke breze i cvetove peščanog smilja. 1 kašiku ove mešavine preliti sa 500 ml vode i ostaviti jedan dan u termosu. Dobijeni napitak uzmite 1 čašu pre spavanja. Jetra je glavni filter našeg tela. Da biste se rešili debelog stomaka, vredi piti čajeve koji stimulišu proces sagorevanja masnih ćelija.

script type="text/javascript" src="https://services.brid.tv/player/build/brid.min.js">

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading