Ublažava simptome išijasa, reume i artritisa: Napravite prirodan lek protiv bolova
Foto: Shutterstock

Ernst Gunther je nemačko-američki kralj sirove hrane, a autor je i knjige” Živeti bez bolesti” u kojoj postoji niz recepata na prirodnoj bazi, a među njima je i jedan za lečenje artritisa, gihta, išijasa, reume, kao i ostalih upalnih stanja zglobova i kostiju, prstiju na rukama, kukovima, petama i u kolenima.

Sve što vam je potrebno za ovaj recept, tj. za obloge je krompir, crveni luk i semenke lana.

Priprema:

Punu kašiku semena lana stavite u 2 decilitra vode i tako kuvajte tu vodu sa lanom oko 10 minuta, sve dok semenke ne naprave gustu masu.

Nekoliko komada krompira operite i izrendajte zajedno sa korom, a izrendajte i srednju glavicu crvenog luka, a kada se voda lanenim semenjem ohladi, dodajte krompir i luk i sve dobro izmešajte. Višak tečnosti koja ostane, iscedite i odstranite.

Primena:

Ako imate bolove u prstima ruku ili nogu ili su problemi u petama, smesu stavite u neke stare rukavice ili čarape, navucite na ruke ili noge, pa preko toga navucite najlonsku kesu, da tečnost ne bi curila okolo.

Međutim, ako je reč o drugim delovima tela kao što su leđa, kičma, rebra, kukovi, kolena. Naš je priedlog da smesu prvo stavite na čistu gazu, zatim da tu gazu stavite na bolno mesto, a zatim sve to dobro zamotajte zavojem, ali ne previše čvrsto, tek toliko da se gaza ne može pomicati, a da opet krv normalno cirkuliše.

Obloge treba držati na bolnim mestima tokom noći, kada se miruje, a ujutro skinuti obloge, smesu baciti a delove tela oprati toplom vodom.

NAPOMENA: Ukoliko imate tegobe najpre treba da se obratite lekari i posavetujete sa njim.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading