Odličan za vene: Recept za čaj od ruzmarina za bolju cirkulaciju
Foto: Pixabay

Čajevi za vene mogu da budu idealno rešenje za vas, na duže staze. Proširene vene javljaju se i kod muškaraca i kod žena. Češće su kod starijih ljudi, ali zbog vremena u kom živimo, zbog naših navika, ali i genetske predispozicije, ljudima se javljaju proširene vene na nogama.

Kako spremiti čaj od ruzmarina?

Potrebno je da dve kašičice ruzmarina kuvate tridesetak minuta, kako bi se otpustili svi dobri i korisni sastojci. Posle pola sata, procedite i ostavite da se ohladi. Zasladite ga medom i limunom, po želji. Dnevno možete popiti do tri šoljice čaja od ruzmarina. Dva puta dnevno obavezno pijte ovaj čaj, a treći put ako želite. Ako preskačete doze, nećete videti rezultate tako brzo.

U slučaju da kod kuće imate čaj od koprive ili bele vrbe, možete da pomešate sa čajem od ruzmarina. Uživaćete u ovoj kombinaciji, a itekako će vam pomoći kod izlečenja proširenih vena.

Organska kiselina i tanini u ruzmarinu očistiće i ojačaće vene i arterije.

Čaj od ruzmarina može da se koristi kao jedan od način lečenja vena. On će vam olakšati bol, i rešiće vas neprijatnog osećaja nadutosti. Ovo je prirodan i zdrav način lečenja, i možete ga izabrati i kao dodatni način, kao pomoć, pored nekih krema za vene.

Ruzmarin utiče na cirkulaciju, pojačava je, sprečiće upalu vena i smanjiće bol i otok.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading