JEDAN GUTLJAJ NA PRAZAN STOMAK OPORAVLJA CELO TELO Domaći sirup poboljšava krvnu sliku, jača imunitet, čisti jetru, a lako se pravi
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ovaj sirup je veoma zdrav i namenjen osobama sa lošom krvnom slikom. Već posle nedelju dana primetićete prve promene, a za dva meseca vaša krvna slika će biti odlična. Osim što poboljšava krvnu sliku, sirup od cvekle za vrlo kratko vreme značajno jača imunitet, a sve zahvaljujući velikoj količini minerala i vitamina koje sadrži.

Pored proteina, masti i ugljenih hidrata, cvekla sadrži i minerale kao što su kalcijum, kalijum, natrijum, fosfor, magnezijum, gvožđe, fluor, mangan, bakar, jod, sumpor, brom i drugi. Sadrži i vitamine B1, B2, C u velikim količinama, kao i vitamin B12, koji je izuzetno retkost.

Antocijanin daje cvekli crvenu boju, a istovremeno utiče na regeneraciju krvi. Jod usporava proces starenja i jača zdravlje kostiju. Betanin reguliše krvni pritisak, snižava holesterol, čisti krvne sudove i stimuliše rad jetre.

Za pripremu sirupa od cvekle trebaće vam:

  • - 1 kg cvekle,
  • - pola kilograma šargarepe,
  • - 2 pomorandže,
  • - pola kilograma kiselih jabuka,
  • - 1 limun,
  • - 500 grama domaćeg meda.

Priprema: Cveklu, šargarepu i jabuke oljuštite i isecite na sitno i stavite u sokovnik. Posle toga dodajte sok od pomorandže i limuna i med. Sve dobro izmešati i sipati u staklenu flašu. Ovaj sirup uzimajte svako jutro na prazan stomak, oko 1 dcl razblažen vodom. Napomena: Prirodni lekovi pomažu ljudima. Međutim, ako imate zdravstvenih problema, prvo što treba da uradite je da se obratite lekaru. Ni u kom slučaju se ne treba oslanjati samo na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading