KO NAMIGNE DEVOJCI IDE U ZATVOR!? Advokatica Dobričanin otkriva gde je granica između udvaranja i uznemiravanja žena
Foto: printscreen/tvK1

Kazna zatvora od dve godine za dobacivanje, nabacivanje i zviždanje ženama na javnim mestima predlog je Britanskog ministra, Grega Klarka.

Međutim, postavlja se da li bi taj zakon mogao da zaustavi se*sualno uznemiravanje žena i gde se nalazi granica između udvaranja i uznemiravanja. Na koji način se danas muškarci udvaraju ženama i obrnuto, na te i ostale nedoumice u jutarnjem programu na K1 televiziji objasnila je advokatica, Zora Dobričanin.

"I kod nas postoji slično krivično delo, međutim tu se kao problem pojavljuje kako to dokazati, jer se na kraju svodi na reči rekla-kazala", objasnila je adokatica i dodala da se na taj način ne sankcionišu pravi slučajevi uznemiravanja, već se tu javlja prostor za manipulaciju.

"Ljudi danas i onako teško stupaju u kominkaciju, posebno u muško-ženskim odnosima, muškarci su postali nesigurni zbog opasnosti od zakonskih normi da se njihovo udvaranje ne tumači kao proganjanje, a s druge strane postoji taj lažni glamur na društvenim mrežama i većina se boji da nema dovoljno novca i materijalnih sredstava kojima bi očarali suprotnu stranu", smatra advokat i dodaje da za partnerski odnos najvažnije treba imati dušu, a to je ono što danas nedostaje.

Kod nas, u Srbiji, svako verbalno i neverbalno ponašanje koje može da izazove strah ili izaziva ponižavajući osećaj kod osobe kojoj je upućen predstavlja se*ualno uznemiravanje. Za kraj advokat Zora Dobračanin je istakla da su društvene mreže "zlo" i da upravo one dovode do otuđenja ličnosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading