"Volite se više, sve može nestati u samo jednoj sekundi": Potresna poruka spasioca po povratku iz Turske mogla bi da nas osvesti
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/facebook

Omer Semić, spasilac GSS Novi Grad, vratio se u Sarajevo sa svojim kolegama. Samo nekoliko sati nakon povratka iz potpuno uništenih Antakja i Hataja, gde su od 8. februara spasili 10 života, napisao je:

"Misija obavljena...Vratili su se živi i zdravi svojim porodicama. Koliko možemo biti zdravi. Utisci se sležu, to je neopisivo, apokalipsa danas! Ono što smo videli zauvek je urezano u naše oči i umove. Nikada, nikome i nigde, da se ovako nešto ne ponovi. Zato vas sve molim i molim vas ovom prilikom, prijatelje, poznanike, pratioce i sve one do kojih ova priča dopire... Volite sebe više, razgovarajte sa ljudima, ostavljajte telefon na sastancima sa voljenima, više praštajte, pokažite ljubav i razumevanje jedni drugima, pružite ruku pomoći svakome u nevolji, cenite trud i rad jedni drugih, volite i živite život najpotpuniji. Jer nekoliko sekundi menja sve i sve nestaje.

Hvala svima koji su pružili podršku, pomoć i poslali hiljade upita za naš tim. Spasili smo 10 života, 10 svetova, 10 nada u bolje sutra, 10 ljudi je dobilo priliku za novi početak.

Videli smo ono što reči ne mogu opisati i nikada neće. Sa sobom nosimo težak teret sećanja na silu prirode, ljudsku izdržljivost, emocije koje su neobjašnjive i zauvek zarobljene, zvuke sirene, vriske, gromoglasni plač na ulicama i šta sve ne. Ostanite zdravi, čuvajte se i pomozite pogođenim područjima Turske i Sirije koliko možete", napisao je ovaj heroj na svom FB nalogu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading