SVET PRIČA O NJIMA Milenko hrani svoje četvoro dece i još petoro od brata i sestre koji su stradali
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Nevenka i Milenko su pre nekoliko dana proslavili osamnaestu godišnjicu braka, ali nisu ni slutili da će oko sebe imati toliko dece i da će im kuća biti puna. Imaju četvoro dece, ali su počeli da brinu i o troje dece od Milenkovog brata, kao i o dvoje dece od njegove sestre.

Pre nekoliko meseci umrli su mu brat i sestra i niko nije mogao da brine o deci, pa je ovaj bračni par preuzeo svu odgovornost i starateljstvo nad njima, kako ne bi morali da borave u domu za nezbrinutu decu.

Pre nepunih šest godina sagradili su kuću i uselili se u nju, ali ni tada nisu slutili da će biti puna dece. Skoro svi ljudi postavljaju jedno te isto pitanje i tako uspevaju da se izbore sa toliko dece.

Prema njihovim rečima, za svako dete je sve obezbeđeno i niko od njih nije ni žedan ni gladan. Svi imaju dovoljno odeće i uvek su uredni i čisti. 

Kada se deca vrate iz škole, odlaze u štale i brinu o stoci, a neki od njih idu i u nadničare, kako bi na svaki način prikupili novac. Sve što imaju je malo imanje, nekoliko životinja koje treba hraniti i dnevnice za rad.

Moraju da imaju tri obroka svaki dan da bi mogli normalno da funkcionišu i obavljaju posao. Milenko navodi da svako zna šta je njegov posao koji treba da radi i rade ga bez prigovora.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading