Bil Gejts
Printscreen youtube
Bil Gejts

Printscreen youtube

Foto: Printscreen youtube

ZABORAVITE na goveđi odrezak, jer Bil Gejts želi da tanjir napunite sintetičkim mesom da biste očuvali planetu.

Suosnivač Microsofta i filantrop zamenili su govedinu sintetičkom varijantom, a u intervjuu za MIT Tech Reviev tvrdi da bi to morale da učine i bogate zemlje.

Iako biljna ishrana nije održiva u „najsiromašnijih 80 zemalja“, kaže Gejts, „mislim da bi sve bogate zemlje trebale da pređu na 100 odsto sintetičkog goveđeg mesa. Možete se naviknuti na razliku u ukusu koja će vremenom biti bolja. "

U svojoj novoj knjizi Kako izbeći klimatsku katastrofu, kaže da nije tajna da industrija uzrokuje nakupljanje čelika i cementa, koji truje planetu, a to doprinosi emisiji stakleničkih gasova. Pored toga, uzgajane krave čine trećinu svih emisija stočarske proizvodnje. Stoga veruje da treba nešto preduzeti

"Reći ljudima da više ne možete imati krave bio bi politički nepopularan pristup. Zbog toga je, zbog zdravlja planete, najbolja opcija prelazak na zamene za meso", rekao je milijarder.

"Meso uzgajano u laboratorijama verovatno neće biti krajnji lek za klimatsku katastrofu. Ne znam da li će ikada biti ekonomično. Za meso u zemljama sa srednjim i visokim dohotkom mislim da je to moguće, ali je jedno od pitanja koja treba pratiti i videti godinama. “, zaključio je on.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (4)

Profa

18.02.2021 00:20

Bolesnik+puno para=katastrofa

gedža

18.02.2021 05:00

Ovaj je stvarno preklopio strujomer u svojoj glavi ... Ako toliko želite (vi najbogatiji) da spasite ovu planetu, zamenite sve automobila SUS električim, prestanite da zloupotrebljavate plastiku, i da, vratite taj prljavo stečeni novac (korišćenjem prljave tehnologije), nauci koja će korišćenjem obnovljive energije i čiste tehnologije, popraviti štetu koju ste baš svi vi najbogatiji napravili besomučno se bogateći na uštrp običnog čoveka ... i da krava takođe ...

mihailo

18.02.2021 07:13

uso majmun u tenak... katastrofa!

Dragutin

20.02.2021 16:15

Ovaj covek je totalno prolupo.