VOJIN ĆETKOVIĆ
Foto: YouTube screenshot/FAME So
VOJIN ĆETKOVIĆ

Foto: YouTube screenshot/FAME So

Foto: Foto: YouTube screenshot/FAME So

"Dugometražni igrani film „Grudi“, prema scenariju Vladislave Vojnović i Marije Perović, u režiji Marije Perović, producentske kuće „Kino“ d.o.o. iz Podgorice, crnogorski je kandidat za 93. nagradu Američke akademije filmske umetnosti i nauke - Oskar u kategoriji za najbolji međunarodni film u 2020. godini", saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Odluku je jednoglasno donela Selekciona komisija Ministarstva kulture u sastavu: Zoran Živković, producent – predsednik i članovi: Andro Martinović i Ivan Marinović, reditelji, Žana Gardašević-Bulatović i Ana Vujošević, glumice, Nina Redžepagić, producentkinja i Stefan Bošković, dramaturg.

Javni poziv Ministarstva kulture bio je otvoren od 5. oktobra do 1. novembra 2020. godine, a film „Grudi” bio je jedini prijavljeni kandidat.

Ana, Zorka i Jelena susreću se u rodnom gradu na godišnjici 25 godina od mature. Njih tri žive u tri države nastale raspadom Jugoslavije i sve imaju različite, ali važne probleme sa grudima. Fuki, njihov šarmantni i delikvenciji sklon školski drug, sa sve 3 drugarice ima i još ponešto. Tri dana, tokom kojih svi oni podvlače crtu i računaju sa još uvek bezbrojnim nepoznatima, promeniće im živote. Šest meseci kasnije, jedan dan, kao epilog, pokazaće krajnje rezultate na njihovim putevima ka samoostvarenju.

Glumci: Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović, Aleksandar Đurica 

PROČITAJTE JOŠ: