Suvo voće Suva šljiva kajsija Suvi Sušeni ananas
Shutterstock
Suvo voće Suva šljiva kajsija Suvi Sušeni ananas

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kao alternativa šećeru mnogi koriste veštačke zaslađivače, međutim postoji mogućnost da napravite sami prirodan zaslađivač u svojoj kuhinji. Reč je o vrsti slatkih sirupa od lekovitih biljaka. Potrebno vam je pola šolje sušenog voća po izboru, tri šolje vode i šolja meda.

Suva šljiva, suvo voće

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Suvo voće stavite u šerpu i prelijte vrijućom vodom. Ostavite da odstoji četiri do 12 sati u zavisnosti od jačine sirupa koju želite. Nakon toga, kuvajte voće 45 minuta bez poklopca i pazite da ne ispari sva voda. Ostavite da se ohladi, procedite i sipajte u teglu, pa dodajte med.

PROČITAJTE JOŠ: