simpsonovi
printscreen/youtube
simpsonovi

printscreen/youtube

Foto: printscreen/youtube

Ove nedelje su korisnici društvenih mreža bili iznenađeni najnovijom sličnošću između odeće potpredsednice Kamale Haris tokom inauguracije i odeće Lise Simpson u epizodi 2000. godine.

Ali u istoj epizodi u kojoj su korisnici primetili sličnost između odeće novog potpredsednika i Lise Simpson, Lisa je takođe navela Donalda Trampa kao predsednika Sjedinjenih Država. Epizoda je izašla 2000. godine, a snimak možete pogledati u nastavku.

Kao što vidite, u epizodi je Lisa nosila ljubičastu jaknu i bisere. Na inauguraciji u sredu, potpredsednica Haris je takođe nosila ljubičastu jaknu i bisere. S obzirom da je Kamala Haris preuzela dužnost odmah nakon predsedavanja Donalda Trampa, gledaocima nije trebalo dugo da počnu da prave poređenja.

Sličnosti inauguracije sa serijom tu nisu stale - glumac Tom Henks pojavio se kao voditelj tokom virtuelnog koncerta u sredu uveče, čiji je cilj bio da se drži teme nacionalnog jedinstva u kriznim vremenima.

U filmu Simpsonovi iz 2007. godine, Hanks u sporednoj ulozi predstavlja predlog za novi Veliki kanjon u Springfildu, rodnom gradu Simpsonovih.

Simpsonove spekulacije nisu ništa novo - fanovi tvrde da je emisija, između ostalog, predvidela napad tigra na Siegfrieda i Roia, pametne satove, ubice stršljena i kako Dizni kupuje 20th Senturi Foks.

Dugotrajnost emisije i iscrpljivanje mogućih scenarija sitkoma pominjani su čak i u drugim komedijama, uključujući epizodu Souf Parka pod nazivom "Simpsoni su to već uradili".

Upitan 2016. o predviđanju trenutnog predsedavanja Donalda Trampa, scenarista Dan Greanei rekao je za Holivud Reporter, "To je bilo upozorenje za Ameriku".

"I to se činilo kao logična poslednja stanica pre nego što smo dotakli dno. Bilo je logično jer je bilo u skladu sa vizijom da će Amerika poludeti", dodao je on.