Dijeta, mršavljenje, debljina, ishrana
Shutterstock, ilustracija
Dijeta, mršavljenje, debljina, ishrana

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Lekovita mešavina maslinovog ulja i limuna je savršena kombinacija koja pomaže kod različitih zdravstvenih stanja i tegoba, očistiće vaše telo od svih toksina i štetnih materija i napuniće vas energijom.

limun beli luk

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Sve što vam treba jeste:

jedna supena kašika maslinovog ulja i
jedna supena kašika limunovog soka.
Priprema i upotreba:

Maslinovo ulje i limunov sok dobro pomešajte i popijte ujutru na prazan stomak. Limun i ulje treba da budu sobne temperature.

Maalinovo ulje sadrži vitamine A, D, K i E koji vam pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i tako sprečava prevremeno starenje. Takodje, sadrži i esencijalne masne kiseline koji pomažu kod lošeg holesterola. Limun, sa druge strane je veoma bogat vitaminima C i B, antioksidansima, belančevinama, kalijumom, ugljenim hidratima i fosforom. Olakšava probavu i ubrzava razlaganje masti.

Ova moćna mešavina čisti organizam, podstiče rad metabolizma i ubrzava izlučivanje toksina. Istovremeno vas štiti od delovanja slobodnih radikala.

Maslinovo ulje je bogato esencijalnim masnim kiselinama koje su važne jer podstiču cirkulaciju krvi i istovremeno uklanjaju višak lošeg holesterola. U kobinaciji sa limunom deluje protivupalno i osigurava telu važne vitamine.

Maslinovo ulje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Maslinovo ulje i limun zajedno poboljšavaju probavu, čuvaju zdravlje srca i krvnih sudova, poboljšavaju cirkulaciju i smiruju upalne procese. Takođe, utiču na rad jetre i pobstiču razlaganje kamena u žuči.

Mešavina maslinovog ulja i limunovog soka odlična je za sagorevanje viška telesne masnoće. Naime, masne kiseline koje se nalaze u mešavini pomažu u razgradnji vašeg masnog tkiva nakupljenog prvenstveno u predelu stomaka.

Dijeta, mršavljenje, kilogrami, ishrana

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija