nutela
printscreen/recepti
nutela

printscreen/recepti

Foto: printscreen/recepti

Ako može da se bira, radije uvek uzmite domaće, a belu nutelu možete sami da napravite i najbolja stvar je to što u nju ne ide ni gram šećera.

Potrebno:

4 kašike proprženih mlevenih badema

100 g bele čokolade

100 ml slatke pavlake

90 g maslaca

1 kašika džema po izboru (breskva, kajsija, malina)

1 kašika meda

po želji malo narendane pomorandžine kore

Priprema

nutela

printscreen/recepti

Foto: printscreen/recepti

Oljuštene bademe lagano popržite i fino sameljite. Pavlaku stavite na plamen i zagrejte, pa u nju mešajući rastopite narendanu belu čokoladu. U rastopljenu smesu pavlake i čokolade dodajte na sitnije kockice naseckan maslac i sve dobro miksanjem sjedinite. Dodajte bademe i sve lepo sjedinite. Ukus dodatno oplemenite kašikom džema i meda. Dobijeni namaz stavite u teglu i ohladite.