Bez brašna i šećera: Pavlaka torta osvaja na prvi zalogaj
POTREBNI SASTOJCI
ZA KORU
crna čokolada - 200 g, kakao
maslac - 200 g
jaja - 4 komada
orasi - 4 - 5 supenih kašika, mleveni
vanila - 1 ampula
stevija - 10 ml (to je kao 50 g šećera)
ZA KREM
maskarpone - 500 g
kisela pavlaka - 200 g
vanila - 1 ampula
stevija - 10 ml, za slatkoću
jagode - za ukras
kokosovo brašno - za ukras
orasi - za ukras
NAČIN PRIPREME
Za čokoladnu koru za tortu rasropite čokoladu sa maslacem na tihoj vatri.
Umtute jaja sa vanilom i dodajte u hladnu čokoladnu smesu. Dobro promešajte.
Dodajte orahe i steviju i ponovo dobro promešajte.
Sipajte u kalup za tortu 20 cm, obložen papirom za pečenje.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Proverite čačkalicom za zube da li je gotova.
Ostavite da se potpuno ohladi.
Za krem za tortu mikserom umutite sve sastojke.
Sastavite prvo pažljivo, oštrim nožem podelite totru na 2 dela.
Stavljamo obruč na tanjir za tortu. Namažite dno sa malo krema od pavlake.
Stavite 1 koru. Obilno namažite kremom. Poređajte kriške jagoda. Stavite 2 koru i ponovo namažite kremom.
Ostavite na jednu noć u frižideru da se stegne.
Drugog dana sklonite obruč.
Namažite tortu kremom i sa strane. Ukrasite po želji.
Ja sam ukrasila tortu od pavlake sa jagodama, kokosovim brašnom i orasima.
Torta od pavlake bez brašna i šećera je veoma ukusna!