ćuretina
shutterstock
ćuretina

shutterstock

Foto: shutterstock

Ćureće rolinice nisu mnogo komplikovane za pripremu, a stručnjaći će reći da su zdraviji izbor od piletine, jer imaju manje masnoća.

POTREBNO:

600 g ćurećeg filea u komadu
maslinovo ulje
komadić maslaca
pola glavice crnog luka
čen belog luka
300 g šampinjona
dve crvene paprike
manja ljuta papričica
so, biber, ruzmarin

PRIPREMA:

U većem tiganju zagrejati ulje i maslac, pa propržiti iseckan crni luk. Dodati beli luk, mešati još minut, pa ubaciti pečurke isečene na listiće i paprike isečene na prutiće.

Odozgo rasporediti pečurke i papriku, pa urolati i pričvrstiti čačkalicama ili mesarskim kanapom. Pržiti u većem tiganju na vrelom ulju 10 minuta, odnosno dok meso ne porumeni sa svih strana, pa preliti sa malo vode, poklopiti i dinstati još desetak minuta, odnosno dok ćuretina ne bude gotova.

PROČITAJTE JOŠ: