torta
genuardis.net
torta

genuardis.net

Foto: genuardis.net

Za testo:

2 jaja,
6 kašika šećera u prahu,
6 kašika brašna,
prstohvat soli

Za fil:

500ml slatka pavlaka
3 kašike šećera u prahu,
6 žumanaca,
6 kašika šećera,
100 ml mleka,
10 g želatina
1 konzerva mandarina,

1 konzerva ananasa
1 konzerva breskve
Za ukrašavanje:

voće, 100 gr čokolade 1 paket piškota
Za testo:
Izmiksajte belanca sa malo soli dodajte šećer pa mutite jače 10 minuta. Dodajte žumanca na kraju dodajte brašno i sve promešajte, pecite 2 lista od ove smese na umerenoj vatri 15 minuta. Kad su pečeni skroz ih ohladite.
Ocedite konzerve i iseckajte voće. Ako vam je previše ne morate sve, a možete da kombinujete koje volite.
Krem:
Pomešajte žumanca sa 6 kašika šećera i mleka a zatim stavite na vatru da se skuva. Ohladite. Izmutite slatku pavlaku sa prah šećerom pa dodajte smesi. Istopite želatin u soku od ananasa i zagrejte,malo,da se skroz otopi,malo prohladite pa dodajte spojenim smesama,dobro izmutite. Da ne rizikujete sa želatinom kad ga otopite umutite ga sa par kašika smese od slatke pavlake pa tek onda ga dodajte u fil. Na kraju dodajte seckano voće.

torta

genuardis.net

Foto: genuardis.net

U kalup kojem se skida obruč stavite prvu koru pa piškote,uspravno,nemojte ih natapati,pa polovinu fila,drugu koru i odgore drugu polovinu fila.

Hladite je 3-4h.
Čokoladu otopite pa na pek papir kašikom vadite i pravite male oblike, pošto je papir mastan, kad se ohlade možete lako da ih skinete i zabodete u tortu kao dekoraciju.