UKUSNIJI OD KUPOVNOG Napravite sami domaći Magnum sladoled

Ne morate do prodavnice, izvadite ga iz svog frižidera

sladoled
sladoled, Foto: Pixabay.com

Sastojci:

štapići za sladoled

500 ml mleka

2 kašike šećera

60 g kukuruznog skroba

1 kašika ekstrakta vanile

100 g bele čokolade

100 g grčkog jogurta

Za preliv:

300 g crne čokolade (može i mlečna)

seckani bademi

Priprema:

U šerpu sipajte mleko, kukuruzni skrob, vanilu, šećer i promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, a zatim dodajte belu čokoladu. Promešajte i dodajte grčki jogurt. Opet sve lepo promešajte i sipajte u tetrapak od mleka koji ste prethodno malo isprali i isekli vrh. Skalpelom ili tanjim nožem na užoj strani tetrapaka napravite mali rez i stavite štapiće. Pokrijte folijom i ostavite u zamrzivač preko noći.

Za preliv: Otopite čokoladu i dodajte seckane bademe. Ostavite da se malo prohladi.

Nožem isecite tetrapak između štapića i uklonite višak tako da dobijete sladoled na štapiću. Zatim umočite u čokoladu i stavite u zamrzivač još nekih pola sata.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi