INTERNET JE POTPUNO POLUDEO ZA OVIM SLASNIM SPECIJALITETOM! Džejmi Oliver otkrio je recept drevnog indijanskog naroda za pržene hlepčiće!

Prženi hleb, neverovatno lak za pripremu, postao je jedan od najtraženijih recepata, a lakoća pripreme i neverovatan ukus oduševili su čak i slavnog Džejmija Olivera.

Džejmi Oliver, kuvanje, spremanje
 Foto: Shutterstock, ilustracija

Reč je o takozvanom Navaho hlebu, koji je ime dobio po istoimenom indijanskom narodu koji je živeo severno og Meksika, a koji je u tradiciji ima pripremu upravo ovog specijaliteta.

Džejmi Navaho hleb opisuje kao mešavinu tortilje i indijskog naana hleba, a kaže da ga možete jesti i u slatkoj i u slanoj varijanti.

Navaho hleb
Navaho hleb, Foto: Shutterstock

Evo njegovog recepta za ovaj hleb:

Potrebni sastojci:

600 g oštrog brašna
2 kašike praška za pecivo
6 kašika maslinovog ulja
1 kašičica soli, začini po želji

Priprema:

Pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i začinsko bilje (ako ga koristite). U sredinu ove smese sipajte maslinovo ulje i oko 150 ml mlake vode. Promišajte i dodajte još vode popotrebi.

Testo mesite od 5 do 10 minuta, prebacite ga u posudu i pospite sa malo brašna, pa ostavite da malo odstoji.

Testo podelite u 10 loptica, pa namastite ruke i spljoštite loptice dlanovima, te ih razvucite prstima kako biste dobili oblik deblje palačinke. Pržite ih u vrućem ulju, kratko sa svake strane dok se ne zarumene.

Povezane vesti

  • Korisnik: Tankosava Guzic
    26/05/2020 - 10:44
    U kojem li su trznom centru Navaho indijanci nabavljali exstra devicansko maslinovo ulje i prasak za pecivo
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

                            

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi