TORTA
printscreen/recepti
TORTA

printscreen/recepti

Foto: printscreen/recepti

Sastojci:

Dve šolje šećera

Dve kašičice ekstrakta vanile

Kašičica praška za pecivo

Kašičica cimeta

Za fil:

220 grama krem sira

40 grama putera

60 grama čokolade

150 grama šećera u prahu

Kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Pleh podmažite i obložite papirom za pečenje.

U većoj posudi pomešajte šećer i brašno, pa odložite sa strane. Pomešajte puter, vodu i kakao u tiganju i stavite ga na vatru srednje jačine. Pustite da provri, uz konstantno mešanje, kako bi se puter istopio.

Sklonite sa vatre, pa u to dodajte mešavinu brašna i šećera, promešajte da se sve sjedini. Ostavite da se prohladi 15-ak minuta, pa u to dodajte pavlaku, jaja, ekstrakt vanile, prašak za pecivo i cimet. Sve dobro izmešajte i nalijte u pleh, pa pecite oko 25-30 minuta.

Dok se kora hladi, napravite fil.

Umutite krem sir i puter dok ne dobijete kremastu smesu. Zatim u to dodajte rastopljenu čokoladu, postepeno sipajte i šećer u prahu, i umutite. Dodajte ekstrakt vanile, pa premažite preko kore i po želji ukrasite.