Faširana vekna, širi toplinu porodične sreće
Stiže nam polako hladnije vreme, a pravim gurmanima je to i asocijacija na ukusne i kalorične obroke. U nastavku možete pronaći recept za tradicionalno jelo koje ne zahteva mnogo umeća, a dobra stvar je i da nije potrebno previše vremena za njegovu pripremu.
Sastojci:
900 g mešanog mlevenog mesa
2 crvene paprike
2 jajeta
4 kriške hleba
50 g rendanog parmezana
1 čaša mleka
malo peršuna
malo ruzmarina
glavica crnog luka
so, biber
Priprema:
U mleko stavite kriške hleba da omekšaju. Sitno iseckajte luk, paprike i ruzmarin. Pomešajte meso sa lukom i sitno seckanim peršunom. Dodajte paprike, so, biber, sir, jaja i hleb. Pokvasite ruke i formirajte smesu u obliku vekne. Veknu stavite na pleh u koji ste stavili papir za pečenje i umotajte u njega. Pecite na 180ºC oko 40 min. Kad je vekna pečena, odmotajte meso iz papira i pecite još deset minuta.
Savet:
Veknu možete rolovati i puniti na primer celim jajima, a obložiti sa 150 g slanine.
Prijatan ručak!