NEKADA SE SPREMALO NA OGNJIŠTU, A SAD U RERNI Gibanica od kukuruznog brašna, prelivena kajmakom, čisto zadovoljstvo za telo i dušu!

Ukus koji se ne zaboravlja

gibanica
Foto: youtube

Potrebno je:

2 jaja;
so;
150 ml mleka;
3 supene kašike ulja;
prašak za pecivo;
500 gr sira;
oko 150 ml vode;
6 supenih kašika kukuruznog brašna;

Za preliv:


150 ml hladnog mleka;
2 supene kašike kajmaka.

Priprema:

Pomešajte jaja, mleko i so. Dodajte ulje, prašak za pecivo, pa dobro izmešajte. Dodajte vode, a potom brašno. Dodajte još vode po potrebi. Testo treba da je malo gušće nego za palačinke. Stavite u nauljen pleh, pa pecite na 250 C -20-25 min, zatim izvadite i prelijte hladnim mlekom. Dopecite još 2 minuta na 200 C, zatim prelijte kajmakom, dopecite još minut!

 Više o sličnim temama imate OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi