Fritata
Shutterstock
Fritata

Shutterstock

Fritata, Foto: Shutterstock

Ovaj italijanski specijalitet se lako sprema, a možete da ga prilagodite svom ukusu.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Fritata je italijanska verzija omleta, a ono što je sjajno je da se jednostavno sprema i da sastojke možete sami da odredite u zavisnosti od toga šta volite - možete da dodate iseckanu slaninu, šunku, povrće koje volite.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Natalia_FitButGood (@fit_but_good) on Feb 14, 2019 at 7:02am PST

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja

  • 10 jaja

  • 2 kašičice soli

  • 1/2 kašičice mlevenog bibera

  • 400 grama spanaća

  • Šaka čeri paradajza

  • 4 praziluka

  • 220 grama feta sira

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kate ?? (@drizzlemeskinny) on Jan 20, 2019 at 8:25am PST

Priprema:

Zagrejte rernu na 170 stepeni, pa ubacite podmazan pleh na pet minuta u rernu, kako bi se ulje zagrejalo.

U međuvremenu, u veću posudu razbijte jaja, umutite ih žicom, pa dodajte so i biber. Zatim dodajte spanać, čeri paradajz isečen na polovine, iseckan praziluk, i sve izmešajte.

Izvadite pleh iz rerne, u njega nalijte smesu i pecite oko 25 do 30 minuta, ili dok smesa ne dobije braonkastu koricu na ivicama.