Piletina, hrana, ručak, meso, jelo
Shutterstock, ilustracija
Piletina, hrana, ručak, meso, jelo

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

 

POTREBNO JE:

1 kg piletine (grudi, batak i krila),

240 g brašna,

15 g soli,

15 g crnog bibera,

15 g crvenog bibera,

7.5 g belog luka u prahu,

15 g crnog luka u prahu,

15 g začinskih suvih biljaka,

120 g krompira u prahu (može mešavina za pire) ,

6 jaja, ulje.

PRIPREMA:

Pomešati sve začine sa brašnom, u posebnoj činiji umutiti jaja. Svaki komad mesa prvo uvaljajte u jaja, a potom u brašno i začini. Ostaviti meso da 20 minuta stoji, a potom ga 15 minuta pržite u tiganju na vrelom ulju. Svaka dva do tri minuta okrećite meso u tiganju.