Pečeni krompir
shutterstock
Pečeni krompir

shutterstock

Foto: shutterstock

Pečeni krompir je u mnogim domovima jedan od omiljenih obroka, te ga domaćice rado spremaju.

Ali, jedan od najčešćih problema kod pripreme ovog jela jeste što se često spolja ispeče, a unutra ostane sirov.

Stoga su iskusni kuvari odlučili da prenesu svoje trikove za najbolji pečeni krompir.

Krompir, krompiri, povrće, kuvanje, ručak

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Iseckajte veće komade krompira jer ćete tako smanjiti mogućnost da se raspadnu tokom pečenja.

Krompir najpre skuvajte pre pečenja. Ali, kuhajte ga dok ne postane mekan, nikako do kraja. Tako ćete biti najukusniji.

krompir

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Kada je krompir napola pečen, pažljivo ga preokrenite, otprilike negde oko 40 minuta pečenja.

Pre nego što krompir stavite da pečete, ubacite ga u brašno ili palentu. Tako će se spojiti s uljem i dati dodatnu hrskavost krompiru.