Jednostavna torta sa jagodama, slatkiš koga vole sve generacije!
Sastojci:
5 belanaca
so
400 g šećera
2 kašičice skroba
2 kašičice vanilin-šećera
200 g slatke pavlake
150 g punomasne pavlake
500 g jagoda
3 kašike sirupa od vanile
nekoliko listića nane
Priprema:
Zagrejte rernu na 100 stepeni. Stavite belanca u posudu za mućenje, dodajte prstohvat soli i mutite mikserom postupno dodajući 270 g šećera sve dok ne dobijete čvrst sneg. Umešajte skrob i vanilin-šećer, pa smesu nanesite na papir za pečenje u obliku kruga. Stavite da se suši u rerni 3-4 sata. Izvadite koru i ostavite da se ohladi.
Ulupajte slatku pavlaku, dodajte preostali šećer, pa umešajte i kiselu pavlaku i nafilujte koru. Operite i očistite jagode, pa ih presecite uzduž. Nakapajte ih sirupom od vanile i poređajte po torti, pa ukrasite listićima nane i poslužite.