kolač sedmo nebo
youtube.com/printscreen
kolač sedmo nebo

youtube.com/printscreen

Foto: youtube.com/printscreen

Preukusan, a posebno će praviti oni koji nisu ljubitelji orašastih plodova, mada može i ova keks korica da se menja, da bude od oraha, dodavanjem 150 gr mlevenih. E kada smo to rešili, hajde da pravimo :

Sastojci:

8 jaja
20 kašika šećera
100 kokosa
150 gr mlevenog keksa
3 kašike brašna
150 gr čokolade
200 gr margarina ili maslaca
2 lista oblande

Glazura:

150 gr čokolade
3-4 kašike ulja


Priprema:

Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni. Ulupati 4 belanca u čvrst sneg sa 6 kašika šećera. Dodati 1 kašiku brašna i mleveni keks, pa sve umutiti. Na pleh od rerne staviti oblandu, pa je premazati ovom smesom i razvući. Peći 13 minuta. Dok se korica peče praviti drugu.

Ulupati 4 belanca sa 6 kašika šećera u jaku penu, pa dodati kokos i 2 kašike brašna. Sve sjediniti pa na premazati drugi list oblande. Izvaditi prvi pečeni list, odmah staviti drugi da se peče. Njega smo pekli 11 minuta.

U jednu manju šerpu staviti žumanca i 8 kašika šećera pa dobro umutiti mikserom. Manju šerpu staviti na veću u kojoj je voda, oko 2 cm. Od momenta kada voda provri kuvajte 10 minuta uz mešanje, pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa vatre da se hladi uz povremeno mešanje. Penasto ulupati omekšali maslac ili margarin pa fil od čokolade dodati i sve umutiti. Na prvu koricu od keksa, namazati čokoladi fil, pa preklopiti drugok, kokos koricom, koju sad okrenete naopako. Staviti preko tačnu pa u tacnu neko opterećenje kako bi se oblanda izravnala. Otopiti na baš laganoj vatri na šporetu ili mikrotalasnoj čokoladu za glazuru sa 3 – 4 kašike ulja pa preliti preko lista oblande. Ostaviti da se sve dobro ohladi is tene pa seckati i služiti.