kiseli kupus
printscreen/youtube
kiseli kupus

printscreen/youtube

kiseli kupus, Foto: printscreen/youtube

Tradicionalno jelo u Nemačkoj, kiseli kupus se obavezno služi za Novu godinu, ali nećete pogrešiti i ako isprobate ovaj recept već sutra!


Priprema:

Ocedite dobro kiseli kupus. Zagrejte mast u šerpi, pa dinstajte iseckan luk i kupus (posolite, pobiberite, dodajte malo šecera i slaninicu isecenu što sitnije) dok ne dobiju zlatnosme u boju.

Dodajte još masnoce ako je potrebno. Umešajte i jabuku isecenu na kockice, zrnca kleke i bibera i lovorov list, pa sipajte bujon ili drugu tecnost.

Poklopite i kuvajte najmanje 15 minuta a najviše sat. Povremeno promešajte i dodajte još tecnosti ako je potrebno.

U malo hladne vode razmutite brašno i polako sipajte u kupus.

Začinite po ukusu.

Pročitajte još