šnicle
secanja.com/printscreen
šnicle

secanja.com/printscreen

Foto: secanja.com/printscreen

Sastojci:

1 kg junećih ili svinjskih šnicli, od vrata ili plećke
2 veće glavice crnog luka
nekoliko čenova belog luka
kašika masti
so,biber, aleva paprika
kašika brašna

Priprema:

Šnicle izlupati, posoliti, pobiberiti i poređati jednu preko druge. Crni i beli luk sitno iseckati.

Na vreloj masti kratko propržiti šnicle, pa ih izvaditi i ostaviti sa strane. U tu masnoću sipati iseckan beli i crni luk, posoliti, dodati alevu papriku i kašiku brašna. Dinstati luk u poklopljenoj posudi, na tihoj vatri, uz povremeno dolivanje po malo tople vode. Dodati šnicle, zajedno sa sokom koji su pustile. Sve zajedno kuvati oko sat vremena.

Šnicle služiti prelivene sosom, uz pire krompir.

PROČITAJTE JOŠ: