Tunjevina, riba, hrana
Shutterstock, ilustracija
Tunjevina, riba, hrana

Shutterstock, ilustracija

Tunjevina, riba, hrana, Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

1 konzerva komada tunjevine

2 šolje kuvanog pirinča

1 komad praziluka

1 čen belog luka

1 šolja smrznutog graška

2 kašike soja sosa

ulje

PILETINA, PIRINAČ, HRANA, MESO

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Priprema:

Beli luk iseckajte na sitno. U tiganju zagrejte ulje i propržite zajedno kuvani pirinač i beli luk nekoliko minuta.

Dodajte grašak i par kašika vode i dinstajte zajedno dok se grašak ne odledi i voda ne ispari.

Dodajte tunjevinu koju ste ocedili od ulja, praziluk iseckan na kolutove i soja sos. Dobro promešajte da doja sos oboji sve, pržite još 2 minuta i jelo je gotovo.

Ukoliko je potrebno, dodajte još kašiku vode i propržite još malo, ali je ideja da se sve samo zagreje, i da praziluk ostane svež i hrskav, a ne kuvan.