Napravite preukusni prženi pirinač sa tunjevinom! (RECEPT)
Sastojci:
1 konzerva komada tunjevine
2 šolje kuvanog pirinča
1 komad praziluka
1 čen belog luka
1 šolja smrznutog graška
2 kašike soja sosa
ulje
Priprema:
Beli luk iseckajte na sitno. U tiganju zagrejte ulje i propržite zajedno kuvani pirinač i beli luk nekoliko minuta.
Dodajte grašak i par kašika vode i dinstajte zajedno dok se grašak ne odledi i voda ne ispari.
Dodajte tunjevinu koju ste ocedili od ulja, praziluk iseckan na kolutove i soja sos. Dobro promešajte da doja sos oboji sve, pržite još 2 minuta i jelo je gotovo.
Ukoliko je potrebno, dodajte još kašiku vode i propržite još malo, ali je ideja da se sve samo zagreje, i da praziluk ostane svež i hrskav, a ne kuvan.