svarcvald
printscreen/recepti
svarcvald

printscreen/recepti

Foto: printscreen/recepti

Sastojci:

Korica:

300 g plazme

50 g mlevenih oraha

2 kašike nutelle ili čoko namaza

125 g istopljenog maslaca

100 ml mleka

Višnja sloj:

300 g zaledjenih višanja

3 kašike šećera

1 kašika soka od limuna

2 kašike gustina

3 kašike vode

Beli sloj:

500 g maskarpone ili ella sira

150 g prah šećera

1 kesica vanilin šećera

250 ml slatke pavlake

Ganaš:

100 g crne čokolade

120 ml slatke pavlake

Priprema:

Korica: Sjediniti mleveni keks sa mlevenim orasima. Dodati nutellu ili čokoladni namaz. Puter istopiti na laganoj temperaturu pa dodati smesi. Na kraju dodati mleko i sve dobro sjedniti. Utisnuti u kalup prečnika 24cm i odložiti u frižider na hladjenje.

Višnja sloj: Staviti u šerpicu višnje, šećer i limunov sok. Gustin promešamo sa vodom i dodamo kada su višnje kuvane. Mešamo dok se smesa ne zgusne. Rasporedimo preko korice i vratimo na hladjenje.

Beli sloj: Umutimo sir sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Dodamo slatko pavlaku i mutimo par minuta dok fil ne postane čvrst. Premazemo preko visnja sloja pa nazad u frizider.

Ganaš: Otopimo čokoladu i slatku pavlaku. Prelijemo preko torte. Na hladjenje 3-4h najbolje preko noći.