Neodoljiva Švarcvald torta, bez pečenja!
Sastojci:
Korica:
300 g plazme
50 g mlevenih oraha
2 kašike nutelle ili čoko namaza
125 g istopljenog maslaca
100 ml mleka
Višnja sloj:
300 g zaledjenih višanja
3 kašike šećera
1 kašika soka od limuna
2 kašike gustina
3 kašike vode
Beli sloj:
500 g maskarpone ili ella sira
150 g prah šećera
1 kesica vanilin šećera
250 ml slatke pavlake
Ganaš:
100 g crne čokolade
120 ml slatke pavlake
Priprema:
Korica: Sjediniti mleveni keks sa mlevenim orasima. Dodati nutellu ili čokoladni namaz. Puter istopiti na laganoj temperaturu pa dodati smesi. Na kraju dodati mleko i sve dobro sjedniti. Utisnuti u kalup prečnika 24cm i odložiti u frižider na hladjenje.
Višnja sloj: Staviti u šerpicu višnje, šećer i limunov sok. Gustin promešamo sa vodom i dodamo kada su višnje kuvane. Mešamo dok se smesa ne zgusne. Rasporedimo preko korice i vratimo na hladjenje.
Beli sloj: Umutimo sir sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Dodamo slatko pavlaku i mutimo par minuta dok fil ne postane čvrst. Premazemo preko visnja sloja pa nazad u frizider.
Ganaš: Otopimo čokoladu i slatku pavlaku. Prelijemo preko torte. Na hladjenje 3-4h najbolje preko noći.