špagete
stvarukusa/printscreen
špagete

stvarukusa/printscreen

Foto: stvarukusa/printscreen

Sastojci:

500 g testenine

2 kašike maslinovog ulja

5 čena belog luka

1 šoljica bosiljka

1 kilogram čeri paradajza

3 kašike soli

rendani parmezan

Priprema:

Pripremite testeninu.

Dok se testenina kuva, na laganoj vatri na maslinovom ulju pržite beli luk dok ne omekša, oko 2 minuta. Pojačajte temperaturu i dodajte čeri paradajz i so. Pržite oko 2 minuta.Dodajte pola šoljice vode u kojoj ste kuvali testeninu. Paradajz bi trebalo da postane mekan.

Dodajte testeninu i držite na jačoj temperaturi još dva minuta.

Skinite sa šporeta, dodajte bosiljak i parmezan i sve dobro izmešajte.

Narendajte parmezan preko i poslužite.

PROČITAJTE JOŠ: