Ove četiri greške svi pravimo kad mutimo palačinke!

Prvo je važno da budete strpljenje!

Palačinke
 Foto: Shutterstock

Bez obzira na to koje palačinke volite, sigurno tokom pripreme možete da pravite neke greške zato je potrebno obratiti pažnju na sitnice.

Prvo je važno da budete strpljenje!

Previše mešanja Iako imate potrebu da sve grudvice brašna razbijete, ali priprema palačinki je situacija u kojoj ne smete da mnogo mešate. Smesu ne smešte previše da meštate jer će se gluten početi da se razvija i testo će postati elastično, što znači da će palačinke biti gumenaste.

Palačinke, palačnika, slatkiš, američke palačinke
Foto: Shutterstock, ilustracija

Premalo strpljenja! Testo za palačinke bi trebalo kratko da odstaji. Kako bi tvoje palačinke bile savršene, smesu prekrijte i pusti da stoji do pola sata.

Nedovoljno zagrijan tigan Ako vaš tiganj nije zagrejan, testo će se beživotno razliti i upiti ulje kojim ste premazali tiganj. Ako niste sigurni da se tiganj ugrejao, probajte da sa malom palačinkom.

Palačinke
Palačinke, Foto: Shutterstock

Pre vremena okretanje palačinki Strpite se pre nego što okrenete palačinku sve dok sa donje strane ne poprime lepu zlatnu boju. A ako spremate američke, prevrtanje morate uraditi što pažljivije kako se ne bi ispuvale i izgubile "pufnastu" teksturu.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi