pasta
Printscreen
pasta

Printscreen

Foto: Printscreen

Sastojci:

- Devičansko maslinovo ulje

- Patlidžan

- so

- Origano, aleva paprika

- Beli luk u prahu i jedan običan beli luk

- Sveže mleveni crni biber

- Svež sitan sir (Ricotta, po originalnom receptu)

- Paradajz pire

- Bosiljak

- Testenina rigatoni ili penne

pasta

Printscreen

Foto: Printscreen

Priprema:

Stavite lonac pun vode i dodajte mu malo soli i ulja. Kada provri voda, dodajte testeninu i kuvajte je desetak minuta ili kako je propisano na pakovanju.

U drugom loncu, kuvajte patlidžan. Patlidžan se kuva dok ne postane mekan, do deset minuta. Kada bude gotov, ocedite ga i začnite po želji. U voku ili u tiganju, zagrejte ulje, ispržite luk, dodajte iseckan patlidžan, origano, alevu papriku i kuvajte nekoliko minuta. Zatim, dodajte paradajz pire i ostavite da se krčka. Posle desetak minuta dodajte još soli i bibera, po želji. Naravno, probajte ukus, kako biste ocenili šta je još od začina potrebno. 

Polako ubacujte testeninu, pa dodajte još malo vode, ukoliko je potrebno.

Za kraj, dodajte svež sir i malo bosiljka. Prijatno!

PROČITAJTE JOŠ: