Pečene pileće grudi sa susamom, preukusno, a sa malo kalorija!
Sastojci:
600 g pilećih grudi
100 ml majoneza
2 supene kašike senfa
200 g rendanog parmezana
kašičica belog luka u prahu
kašičica origana
kašičica susama
200 g šampinjona
luk
biber
so
Priprema:
Majonez, senf, parmezan i beli luk ubacite u dublju posudu i mešajte dok se sve ne sjedini. Dobijenom smesom premažite pileće grudi, posolite, pobiberite, pospite susamom i origanom, a potom poređajte u vatrostalnu posudu, prethodno premazanu puterom. Prekrijte papirom za pečenje i pecite 40 minuta na 185 stepeni. U međuvremenu operite šampinjone i propržite ih kratko na ulju. Sačekajte desetak minuta da se ohlade pa ih poslužite sa iseckanim lukom. Piletinu ukrasite listovima origana.
PROČITAJTE JOŠ: