Pileći bataci punjeni kačkavaljom i šunkom, jelo koje priča sto jezika!
Možete kombinovati sa različitim punjenjima, možete da pohujete, da marinirate, pa pečete u rerni. Možete služiti sa prilogom po želji.
Sastojci:
bataci
trapist kačkavalj (ili po izboru)
praška šunka (ili po izboru)
2 kašike kisele pavlake ili krem sira
Priprema:
Meso odvojite od kosti, ali pazite da meso ostane u jednom komadu. Meso posolite i dobro izlupajte čekićem za meso. Premažite sa pavlakom, zatim preko stavite kačkavalj, šunku i urolajte. Spojite čačkalicom sa svih strana, da fil ne iscuri, pa ih izvadite kada je meso pečeno. Stavite u vatrostalnu činiju obloženuu aluminijumskom folijom, pa poklopite. Pecite na 200°C preliveno sa malo ulja. Pred kraj pečenja skinite poklopac da meso porumeni.