torta
bakina kuhinja
torta

bakina kuhinja

torta, Foto: bakina kuhinja

Preukusna torta sa divnom čokoladnim filom i plazma keksom, nestaće za čas sa vaše trpeze.

Sastojci:

- 120 g pudinga sa ukusom čokolade,

- 5-8 kašika šećera,

- 10 g vanilin šećera,

- 750 ml mleka + oko 200 ml mleka za keks

- oko 210 g plazma keksa,

- 100 g čokolade,

- 100 g maslaca,

- 60 g šlaga + 80 ml mleka (ili 80 ml slatke pavlake)

torta

bakina kuhinja

torta, Foto: bakina kuhinja

Priprema:

U 500 ml mleka stavite šećer i vanilin šećer promešajte i stavite da provri. Pomešajte puding sa 250 ml mleka tao da nema grdvica i dodajte zagrejanom mleku. Napravite puding. U njega dodajte 100 g čokolade, dobro promešajte pa ostavite fil da se ohladi.Za to vreme umutite šlag. Zatim u prohlađen fil dodajte maslac, umutite mikserom pa polako dodajte i šlag kašiku po kašiku muteći mikserom sve vreme. Od dobijenog fila odvojite malo za dekoraciju.

Obložite kalup za tortu providnom folijom. Keks umačie u mleko pa ređajte u kalup. Ide red plazme, red fila, red plazme, red fila i još jednom plazma. Prekrijte folijom i ostavite preko noći da se stegne.Sutradan izvadite tortu iz kalupa na tacnu i preostalim filom ukrasite tortu (možete da koristite špric). Secite i služite.

PROČITAJTE JOŠ: