ručak
printscreen/recipeci.com
ručak

printscreen/recipeci.com

Foto: printscreen/recipeci.com

Potrebno:

10 svinjskih šnicli
10 tankih kriški slanine
malo naribanog sira trapista ili topljenog sira u listićima
čačkalice, šolja brašna
1 dl belog vina
4 dl vode
4 kašike pavlake
1/2 kašičice šećera
vegeta, so, biber
Priprema:

Šnicle tanko istucite batom za meso, na svaki komad stavite malo slanine i sira, smotajte i pričvrstite čačkalicom.
Kiflice uvaljajte u brašno i sa svih strana ih pržite na maslacu. (Umaču se u brašno jer će se pri naglom pečenju na površini stvoriti kora koja će zadržati mekoću unutar rolnice, a brašno će se od istog brašna kasnije zgusnuti tokom dinstanja).
Rolnice odvojite na stranu, dodajte vino masnoći od pečenja, kratko prokuvajte, dodajte vodu i pavlaku, začinite i pustite da proključa.
Dodajte kiflice u sos, pa dinstajte poklopljeno na laganoj vatri oko 40 minuta dok meso ne omekša. Ako je potrebno, dodajte malo vode ili, ako je previše retko, dodajte malo zamućene gustine.
Poslužite uz kuvane mlince ili guste domaće rezance, salatu po želji i naravno čašu finog hladnog belog vina.
Prijatno!