torta
printscreen
torta

printscreen

Foto: printscreen

Sastojci za biskvit:

400 g mlevenih oraha
10 belanca
400 g šećera
2 vanilina šećera

Sastojci za krem:
4 kremfixa za šlag
150 g šećera u prahu
1 l slatke pavlake
2 vanilina šećera

Ostali sastojci:
150 g prženih i sitno naseckanih lešnika

torta

printscreen

Foto: printscreen

Priprema – Ruska torta sa orasima:

1. korak: Od belanca napraviti čvrst sneg i postepeno dodavati šećer pomešan sa vanilinim šećerom i na kraju lagano umešati orahe.
2. korak: U kalupu za torte ispeći 5-6 što tanjih kora za tortu u rerni zagrejanoj na 150˚C najmanje 60 min. (za skraćeni postupak, pripremiti tortu pravougaonog oblika, ispeći 2 kore u velikom plehu za pečenje, a kasnije ih samo iseći na 3 dela. Obavezno kalup za torte ili pleh za pečenje prethodno obložiti sa masnim papirom za pečenje kolača)
3. korak: Za kremu umutiti pavlaku za šlag zajedno sa šećerom u prahu, vanilinim šećerom i kremfixom.
4. korak: Lešnike popržiti kako bi pustili miris i korica promenila boju.
5. korak: Staviti ih u seckalicu da se dobro usitne, ali voditi računa da se ne samelju.
6. korak: Na kraju jednostavno slagati tortu: kora- krema – lešnici i tako sve do kraja.
Vaša Ruska torta sa orasima je spremna.

PROČITAJTE JOŠ: